top of page

Milli Takım Kros Testi

​Bugün gerçekleştirilen Millli Takım Kros Testinde 4 sporcumuz ter döktü. Bütün sporcularımızdan PB geldi. (PB: Personal Best-Kişisel Rekor)

Ataköy Kapalı Atletizm Pistinde gerçekleşen kros testi öncesinde Arnavutköy Mahallesinde gerçekleştirdiğimiz antrenmanda sprint çalışması yaptık. Gelecek hafta İzmir'in Urla ilçesinde gerçekleştirilecek 4. Kademe Yarışı öncesi hazırlıklarımıza ara vermemek için antrenmanı kesmeden kros testinde yerimizi aldık.

Teste İstanbul kulüplerinden katılım gerçekleştirildi ve farklı kategorilerden 20'nin üzerinde sporcu teste katıldı. Sporcularımızdan Alper ilk kez 3K testinde yer aldı. Diğer sporcularımız 2017 yılının sonunda Marmara Üniversitesi'nde düzenlenen kros testine de katılmıştı.

Baş Antrenörümüz Abdullah Özdemir, 4 Sporcu ve 5 kişilik Destek ekibi ile bir takım gibi çalıştık. Her sporcumuzun süresini ayrı ayrı tutarak tur geçişlerinin planladığımız gibi olmasını sağladık. Bu takım çalışması ile sporcularımızın tamamı kişisel rekorlarını kırdı. Bu başarıda emeği geçen velilerimiz birer yardımcı antrenör gibi her daim yanımızda. Teşekkürler Geyik Anneleri ve Teşekkürler Geyik Babaları.

Emirhan ​Kategori Rekorunu Kırdı 3000m uzunluğundaki kros testinde E18,K18,E16,K16 yaş kategorileri birlikte start aldı. Sporcularımız Ali Nihat Ökmenler, Alper Tunga Karaağaç, Emirhan Camuka ve Hazra Derin Heybetli bu seride yer aldı. Sporcumuz Emirhan, test boyunca baştan sona ön ekipte yer aldı ve yarışı kendi serisinde bir saniyelik farkla ikinci sırada bitirdi. Birinci bitiren sporcu E18 kategorisinde yarıştığı için kendi kategorisinin en iyi derecesini elde etmiş oldu. Daha önceki testte 11 dakika 38 saniyede tamamlamış olan Emirhan süresini 44 saniye geliştirerek 10 dakika 54 saniyede tamamladı. Bu süresi ile aynı zamanda E16 kategorisinin kaydedilmiş en iyi süresinin sahibi oldu. Hem kişisel rekorunu kıran hem de kategorisinin yeni rekoru kıran Emirhan gelecek yıl da E16A kategorisinde yarışacak.

Tek Kadın Sporcu

Kros Testine İstanbul Oryantiring kulüpleri arasında katılan tek kadın sporcu olan Hazra Derin Heybetli'ydi. Sporcumuz daha önceki testte 15 dakika 46 saniye'de tamamladığı 3000m testini 16 saniye geliştirerek 15 dakika 30 saniyede testi tamamladı. Kişisel rekorunu kıran sporcumuz için bir sonraki hedef 15 dakikanın altına inmek. Derin ilk kez katıldığı K16A kategorisinde gelecek yıl da yarışacak. İlk kez geçen yıl katıldığı kademe yarışlarında K14 kategorisinde Yalova etabını birinci sırada tamamlamıştı. Kısa süre önce başlayan kariyerinde daha iyi sonuçlar alacağını gösteren sporcumuz rakiplerin seviyesine yetişmek için çalışmalarına devam ediyor.

Ali Nihat süresini 3 dakika geliştirdi

Bu sezonun en fazla gelişme kaydeden sporcumuz olan Ali Nihat hem eğleniyor hem de çok çalışıyor. Çaylak sporcumuz zorlu kategorisinde yeni olmasına rağmen zirveye doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu sezon ilk kez katıldığı E16A kategorisinde gelecek yıl da yarışacak. Marmara Üniversitesinde gerçekleşen testi 14 dakika 52 saniyede tamamlamıştı. Yalnızca üç ay sonrasında süresini 3 dakikaya yakın bir gelişme göstererek muhteşem bir sonuç aldı. Bugün ki süresi 12 dakika 01 saniye olan Ali Nihat son turda bile oldukça rahattı, Antrenörü'nün onayı ile son iki turda vitesi yükseltti. Bir sonraki test için hedefimiz 11:30'un altında 3000 metreyi tamamlamak.

İlk kez 3000m Testi

Alper ilk kez katıldığı 3000 metre testini 12 dakika 28 saniyede tamamladı. Geçen yıl E16A kategorisinde yarışan en küçük sporcu olan Alper gelecek yıl da bu kategoride yer alacak. Lise tercihini şehir dışında bir okuldan yana kullanan Alper yarışlara hazırlanmak için haftasonlarını İstanbul'da geçiriyor. Gelecek yıl için Milli Takım hedefleyen sporcumuz yazın yoğun bir çalışma temposuna girecek.

Bütün sporcularımızı, antrenörlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page